Hoe kies ik het juiste fietszadel?

Het zadelcomfort is gelijk aan de drukverdeling tussen bekken en zadel en persoonlijke voorkeur. Als een zadel goed aanvoelt, maar in de analyse slecht overkomt, moet de selectie overeenkomen met de perceptie van de klant. De schaambeentjes, inferieure schaamstreek en ischiale knobbels ondersteunen je bekken op het zadel - niet alleen de botten.

Vrouwen en mannen zijn anatomisch verschillend. Er moet rekening gehouden worden met bekkenverschillen. Zeggen dat de heupen van vrouwen groter zijn is ronduit onnauwkeurig en foutief. Bekken verschillen immers van persoon tot persoon.

Een extreem breedstaartzadel belemmert echter de bekkenhoek, beenfunctie en bewegelijkheid. Het vermogen je bekken te kantelen is zeer persoonlijk, maar wel zeer noodzakelijk om te fietsen. Er zijn zadels die je helpen je bekken te laten kantelen.

Tim Dejonghe tijdens het juist afstellen van een zadel
Tim Dejonghe tijdens het juist afstellen van een zadel

Wees voorzichtig met bij het maken van je keuze. Door een zacht zadel ga je sowieso wiebelen wat resulteert in geen stabiliteit. Zadels zijn

Ass-O-Meters zijn niet erg betrouwbaar bij het kiezen van een soort zadel. De meting is steeds rechtop en op je fiets zit je meer voorover gebogen.

Hoe kies ik het juiste fietszadel?

Hou er rekening mee dat je geen juist zadel zal vinden als je schoenplaatjes niet correct afgesteld zijn en/of als je fietspositie niet correct is. Als je ene been ietsje korter is dan het andere, moet je positionering eerst aangepast worden. Anders blijft elk zadel pijn doen. Zie de keuze van een nieuw zadel dus in een veel breder geheel op weg naar meer comfort.

Bike Power gebruikt een systeem dat de zadeldruk meet zodat we weten waar er welke druk is. Tijdens deze zadeldrukmeting bestuderen we welke bekkenflexibiliteit en bekkenkanteling je hebt. We beschikken over een 70-tal testzadels die we tijdens de bikefitting kunnen gebruiken.

AFSPRAAK MAKEN VOOR ZADELDRUKMETING

Andere bezoekers vonden ook deze pagina's interessant

Meer informatie over bikefitting of een afspraak maken?

Vul dan nu het formulier in!

e8j
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie