Wat kost een bikefitting?

Wij bij Bikefitting Bike Power zijn heel transparant in onze prijzen en geven je graag een overzicht van wat kost een bikefitting. Omdat iedereen andere behoeften en verwachtingen heeft, hebben we een reeks bikefits voor je samengesteld.

Nog niet helemaal overtuigd? Lees hier waarom andere klanten voor Bikefitting Bike Power kozen.

BIKEFIT BASIS ANALYSE

De meeste fietsers kiezen voor dit pakket.

 • De juiste positiebepaling van je lichaam met je eigen fiets aangevuld met een gratis cleat analyse (t.w.v. € 185), een gratis voetanalyse (t.w.v. € 50), een gratis zadeldrukmeting (t.w.v. € 150) en een gratis berekening van 3 geometrieën. We bepalen de ideale cranklengte, doen een pijn- en klachtenanalyse, flexibiliteitsanalyse, fysiologische analyse en een uitgebreide lichaamsscreening. Bijkomend krijg je een gratis opvolgafspraak met jouw afgestelde fiets(en), te reserveren op eigen initiatief en binnen de 12 maanden na de basisanalyse. Voor fietsers tot 18 jaar voorzien we zelfs meerdere gratis opvolgafspraken binnen de 12 maanden na de basisanalyse. En tot slot krijg je exclusieve toegang tot My.Bikepower met het digitaal rapport van jouw fietsanalyse.
 • De mogelijke disciplines fietsen (frames) die je kan combineren in de pakketten zijn racefiets/koersfiets, tijdritfiets, baanfiets, triatlonfiets, cyclocrossfiets, gravelbike, cross country mountainbike, trail/enduro mountainbike, trekkingfiets, elektrische fiets, speedbike... Het is dus mogelijk om gratis meerdere fietsen (frames) van dezelfde discipline (vb. 3 triatlonfietsen) mee te brengen tijdens dezelfde bikefitting sessie. Als je kiest voor een pakket met 2 disciplines fietsen kan je bijvoorbeeld 2 trekkingfietsen en 2 gravelbikes meebrengen. Als je kiest voor een pakket met 3 disciplines fietsen kan je combinaties maken met 3 verschillende van bovenstaande disciplines.
 • Eerste Bikefit Basis Analyse met 1 discipline fiets: +/- 120 minuten - € 335
 • Eerste Bikefit Basis Analyse met 2 disciplines fietsen: +/- 180 minuten - € 520
 • Bikefit Basis Analyse met een ander soort frame dan je eerste BikeFit Basis Analyse: +/- 60 minuten - € 185
Afspraak maken


BIKEFIT PRO ANALYSE

 • De juiste positiebepaling van je lichaam met je eigen fiets aangevuld met een gratis cleat analyse (t.w.v. € 220), een gratis voetanalyse (t.w.v. € 39), een gratis zadeldrukmeting (t.w.v. € 185), een gratis berekening van 3 geometrieën, uitgebreide reeks kinesiologische Hogg-tests (t.w.v. € 699) die dieper ingaan op klachten en probleemzones of optimale prestaties en performantie, analysegesprek met de fietser, beoordeling buiten de fiets, voetcorrectie, opnemen van je nieuwe positie en deskundig advies over traptechniek en houding. We bepalen de ideale cranklengte, doen een pijn- en klachtenanalyse, flexibiliteitsanalyse, fysiologische analyse en een uitgebreide lichaamsscreening. Bijkomend krijg je meerdere gratis opvolgafspraken met jouw afgestelde fiets(en), te reserveren op eigen initiatief en binnen de 12 maanden na de pro analyse. En tot slot krijg je exclusieve toegang tot My.Bikepower met het digitaal rapport van jouw fietsanalyse.
 • De mogelijke disciplines fietsen (frames) die je kan combineren in de pakketten zijn racefiets/koersfiets, tijdritfiets, baanfiets, triatlonfiets, cyclocrossfiets, gravelbike, cross country mountainbike, trail/enduro mountainbike, trekkingfiets, elektrische fiets, speedbike... Het is dus mogelijk om gratis meerdere fietsen (frames) van dezelfde disciplines (vb. 3 triatlonfietsen) mee te brengen tijdens dezelfde bikefitting sessie. Als je kiest voor een pakket met 2 disciplines fietsen kan je bijvoorbeeld 2 trekkingfietsen en 2 gravelbikes meebrengen. Als je kiest voor een pakket met 3 disciplines fietsen kan je combinaties maken met 3 verschillende van bovenstaande disciplines.
 • Eerste Bikefit Pro Analyse afspraak maken met 1 discipline fiets (+/- 240 minuten - € 699)
Afspraak maken


Wat zit er in de kostprijs van jouw bikefit inbegrepen?

 • Mogelijkheid om op eigen initiatief een opvolgafspraak in te plannen binnen twaalf maanden na je eerste sessie. Tijdens deze opvolgafspraak zetten we je fiets juist, doen we verdere aanpassingen en voeren we de veranderingen die nodig zijn in stapjes uit.
 • Bikefitting analyse doen we per disciplines fietsframe. Het zou niet fijn aanvoelen om je koersfietspositie te kopiëren naar je mountainbike.
 • Analyse van je voeten en fietsschoenen zelf (voetanalyse).
 • Analyse en aanpassing van de schoenplaatjes (cleat analyse). Dit kunnen zelfs meerdere paren zijn tijdens je afspraak zelf. We vragen je wel om het juiste type schoenen mee te brengen (vb. de koersschoenen die je met je koersfiets gebruikt).
 • Verder kopiëren we de juiste plaats van je schoenplaatjes naar je tweede paar schoenen gratis op dag van je analyse.
 • Analyse van het soort zadel, je zadelpositie en -inclinatie (zadeldrukmeting en zadeltest). Hoe juister jouw positie op de fiets hoe beter je aanvoelt wat het juiste zadel is.
 • Analyse van je algemene positie (cranklengte, stuurbreedte, stack en reach afstanden, inclinaties, soorten pedalen...).
 • Spier- en zenuwtesten die voor jouw noodzakelijk zijn.
 • Specifieke analyse in verband met pijnpunten wegwerken...
 • Op je bikefitting afspraak geven we advies over fietsaanpassingen, de instellingen bij de aankoop van een nieuwe fiets, fietsschoenen en beantwoorden we de andere vragen die jij hebt.
 • Geometrie tekening voor je nieuwe fiets (3 nieuwe geometrieën) gedurende 12 maanden na je bikefitting sessie.
 • We zetten je fiets juist. Dit kan onmiddellijk tijdens je bikefitting sessie of tot 12 maand na je sessie. (Na het lopende jaar van BF, kopiëren 30).
 • Exclusieve toegang tot My.Bikepower. Je vindt in My.Bikepower het digitaal rapport van je fietsanalyse voor de ideale fiets. Het eerste rapport is een algemeen rapport zonder specifiek merk. Het tweede rapport is voor de lasermachine om de fiets juist te zetten. Rapport drie kan je gebruiken voor de geometrie berekening naar een specifiek model.

Meer informatie over bikefitting of een afspraak maken?

Vul dan nu het formulier in!

ket
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie